8οι Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος Νυμφαίας

Μετά από εφτά χρόνια διοργάνωσης των Αγώνων Ορεινού Τρεξίματος Οχυρού Νυμφαίας στην Κομοτηνή και με σκοπό την προσφορά μιας νέας εμπειρίας στα βουνά της ορεινής Ροδόπης προς το δρομικό κοινό, πιστεύουμε πως ήρθε η στιγμή να αποκτήσει και η Κομοτηνή το δικό της Ορεινό Μαραθώνιο! Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, αποφασίσαμε τα εξής:

  1. Ο Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας θα αντικατασταθεί από τον Ορεινό Μαραθώνιο Οχυρού Νυμφαίας, ο οποίος θα διανύσει κι άλλα ιστορικά σημεία της περιοχής μας αναβιώνοντας ισχυρότερες μνήμες από το ιστορικό της παρελθόν και διανύοντας πανέμορφα μέρη! Θα πραγματοποιηθεί περίπου 4 μήνες αργότερα και συγκεκριμένα για το 2018 την Κυριακή 1 Απριλίου, ώστε να συμπέσουν χρονικά με τις γιορτές μνήμης της μάχης που δόθηκε στο ιστορικό Οχυρό Νυμφαίας
  2. Το Λαϊκό Μονοπάτι, ο δεύτερος αγώνας της διοργάνωσης απόστασης 8κμ, θα αλλάξει σε μια πιο βατή και εύκολη διαδρομή μετά από αίτημα πολλών συμμετεχόντων αθλητών.

Η διαδρομή του Ορεινού Μαραθωνίου Οχυρού Νυμφαίας θα αναπτυχθεί σε άξονα με μεγάλη ιστορική και πολιτισμική αξία. Στο Οχυρό Νυμφαίας, την 6η Απριλίου 1941, γράφτηκε μια από τις λαμπρότερες σελίδες δόξας του Ελληνικού Στρατού. Επίσης, στα ίδια μονοπάτια, για χιλιάδες χρόνια βάδισαν οι αρχαίοι Θράκες, οι Βυζαντινοί και μέχρι και σήμερα οι αρχέγονοι πληθυσμοί των Πομάκων.

Μέσα από τις αλλαγές αυτές θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους αθλητές μας που μας τιμούν με την παρουσία τους εδώ και 7 χρόνια και να γνωρίσουν νέες διαδρομές, νέα μονοπάτια στον πανέμορφο ορεινό όγκο γύρω από το ιστορικό Οχυρό Νυμφαίας, το ανατολικότερο της γραμμής οχυρών Μεταξά.

Χάρτες  των διαδρομών, υψομετρικά προφίλ και περισσότερες λεπτομέρειες για τους Όγδοους Ορεινούς Αγώνες Οχυρού Νυμφαίας όπως και η επίσημη προκήρυξη θα αναρτηθούν έγκαιρα στη σελίδα και στο Facebook της διοργάνωσης!!!

Φωτογραφίες

Tελευταία Νέα

G Button3

white_info.png

7ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας

white_important.png

7ος Λαϊκό Μονοπάτι Άλσους Νυμφαίας

Ημερολόγιο Άρθρων

« Νοέμβριος 2017 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Copyright © Optimum Πληροφορική 2015 All rights reserved