Συνοπτική ενημέρωση Λαϊκού μονοπατιού Άλσους Νυμφαίας

 

 

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ» διοργανώνει το 3ο λαϊκό μονοπάτι του άλσους Νυμφαίας στο ομώνυμο άλσος στην Κομοτηνή. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαΐου 2012. Η εκκίνηση θα δοθεί από το 1ο πάρκιγκ στις 11:00 π.μ.. και το έγκυρο χρονικό όριο για να τερματίσει κάποιος είναι οι δύο (2) ώρες. Οι δρομείς θα φτάσουν μέσα από όμορφα μονοπάτια του άλσους σχεδόν μέχρι το Δημοτικό τουριστικό περίπτερο και θα επιστρέψουν πίσω. Πρόκειται για μία ξεχωριστή εμπειρία την οποία θα ζήσουν όσοι θα συμμετάσχουν στο γεγονός. Το χρονικό όριο των 2 ωρών και η δυσκολία της διαδρομής απευθύνονται σε ήπια γυμνασμένους ερασιτέχνες αθλητές. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι με ρυθμό περπατήματος (4 χλμ / ώρα), μπορεί κάποιος να τερματίσει έγκυρα τον αγώνα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΠΑΡΟΧΕΣ

Θα υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες αθλητών. Η κατηγορία M η οποία θα έχει τους άντρες αθλητές από 18 έως 49 ετών, η κατηγορία Μ50+ η οποία θα έχει τους άντρες αθλητές από 50 ετών και άνω και οι κατηγορίες W και W50+, οι αντίστοιχες δηλαδή των γυναικών. Οι αθλητές που θα τερματίσουν έγκυρα τον αγώνα θα πάρουν μετάλλιο, δίπλωμα και αναμνηστικό μπλουζάκι. Οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας θα πάρουν επιπλέον αναμνηστικό κύπελλο.

 

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Θα υπάρχει ένας σταθμός περίπου στο 4ο χλμ  της διαδρομής, όπου θα δίνεται στους αθλητές νερό και ισοτονικό ενώ στον τερματισμό θα υπάρχουν χυμοί, νερά, αποξηραμένα φρούτα, παστέλια κλπ. Επιπλέον οι αθλητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις βρύσες του άλσους κατά μήκος της διαδρομής. Η διοργάνωση με βάση την εμπειρία της από συμμετοχές σε παρόμοια γεγονότα, θεωρεί ότι η παραπάνω τροφοδοσία είναι επαρκέστατη και δεν απαιτείται οι αθλητές να προνοήσουν για το παραπάνω θέμα.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κομοτηνής θα καλύψει τον αγώνα. Θα υπάρχουν άνθρωποί της σε διάφορα σημεία της διαδρομής, ώστε να βοηθήσουν τους αθλητές σε ό,τι μπορεί να χρειαστούν. Επιπλέον, στο χώρο του αγώνα θα υπάρχει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και δύο ιατροί.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ δεν επιθυμεί να προβάλει μόνο την αθλητική διάσταση του αγώνα. Είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και απευθυνόμαστε σε όλους όσους είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν ό,τι αυτοί μπορούν, στην προστασία και προαγωγή του χώρου που μας περιβάλει. Μέσα από τις δραστηριότητές μας λοιπόν, θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε στο πληγωμένο περιβάλλον και να μάθουμε στους νεότερους πως να το σέβονται και να το διατηρούν καθαρό.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν την Παρασκευή 25 Απριλίου 2012 και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2012. Παρ’ όλ’ αυτά παρακαλούμε πολύ τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή όσο συντομότερα μπορούν, ώστε η διοργάνωση να γνωρίζει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τον αριθμό των αθλητών που θα λάβουν μέρος, για την καλύτερη δυνατή οργάνωση του αγώνα. Για αιτήσεις συμμετοχής, ενημερωθείτε στα τηλέφωνα 6974116300, 6932407073 και 6973817850.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα ορίζεται στα 10€ ανά αθλητή.

 

* Το παρόν αποτελεί μία επιγραμματική περιγραφή για όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το 2ο Λαϊκό μονοπάτι Νυμφαίας και δεν αντικαθιστά τους όρους και κανονισμούς του αγώνα, τους οποίους σας συστήνουμε να διαβάσετε.