white_important.png

9ο Λαϊκό Μονοπάτι Άλσους Νυμφαίας

3ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Οχυρού Νυμφαίας

finala

 

Το μη κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο Σπάρτακος Ροδόπης, ανακοινώνει τη διεξαγωγή του ‘3ου Ορεινού Ημιμαραθωνίου Οχυρού Νυμφαίας’ στο ομώνυμο άλσος της Κομοτηνής. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 και η διαδρομή θα είναι η ίδια με αυτή του 2011. Εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 π.μ. από το γνωστό 1ο πάρκινκ που βρίσκεται στην είσοδο του άλσους.

 

Τα κύρια χαρακτηριστικά και οι παροχές του αγώνα είναι:

 • Απόσταση 25.500 μέτρα εκ των οποίων το 91,5% αποτελείται από δασικά και ορεινά μονοπάτια, το 8,1% από χωματόδρομους και το υπόλοιπο είναι άσφαλτος.
 • Θετική υψομετρική διαφορά 1.500 μέτρα
 • Όριο έγκαιρου τερματισμού 5:30 ώρες με έναν ενδιάμεσο «κόφτη» στον 3ο σταθμό τροφοδοσίας (16,16 χλμ έξοδος δοκιμαστηρίου), στις 3 ώρες και 45 λεπτά.
 • 4 σταθμοί υγρής και στερεάς τροφοδοσίας εντός της διαδρομής (περίπου κάθε 6 χλμ)
 • Αναμνηστικό μπλουζάκι και δίπλωμα συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες
 • Αναμνηστικό μετάλλιο σε όσους τερματίσουν έγκαιρα
 • Δωρεάν φωτογραφίες από διάφορα σημεία της διαδρομής, εκκίνηση, τερματισμό και απονομές, λίγες ημέρες μετά τον αγώνα μέσω της ηλεκτρονικής μας σελίδας www.spartakos-rodopis.gr

 

Υπενθυμίζουμε ότι ο αγώνας αποτελεί κριτήριο για τη συμμετοχή σας στον «Χειμερινό Ενιπέα» που διεξάγεται κάθε Δεκέμβριο στον Όλυμπο και επίσης δίνει πόντους για τη συμμετοχή σας στον Olympus Marathon. Αναλυτικές λεπτομέρειες για τη διαδρομή και τη διοργάνωση του αγώνα μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική σελίδα μας www.spartakos-rodopis.gr, και στους «Συνοπτικούς» ή τους «Αναλυτικούς όρους του αγώνα».

 

Οι δρομείς θα διανύσουν μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής ξεκινώντας από το πρώτο πάρκινγκ στην είσοδο του άλσους, θα φτάσουν μέχρι το στρατιωτικό φυλάκιο Νυμφαίας και θα επιστρέψουν στο ίδιο σημείο (όχι από την ίδια διαδρομή). Η διαδρομή περνά και από στρατιωτικά μονοπάτια  του Οχυρού Νυμφαίας που είναι το ανατολικότερο άκρο των οχυρών της γνωστής «Γραμμής Μεταξά». Η ιστορική «Γραμμή Μεταξά» αποτελείται συνολικά από 21 οχυρά και εκτείνεται σε μια απόσταση περίπου 215 χλμ. Ξεκινά από την Ανατολική Μακεδονία (περιοχή «Μπέλες» 6 χλμ βόρεια από τα Πλατανάκια Σερρών) και καταλήγει στο οχυρό του αγώνα μας.

 

Οι προ-εγγραφές έχουν ξεκινήσει και μπορούν να γίνονται ηλεκτρονικά εδώ. Οι προ-εγγεγραμμένοι αθλητές θα είναι μόνιμα αναρτημένοι σε λίστα που θα ανανεώνεται συνεχώς. Για να κατοχυρώσει κάποιος τη θέση του θα πρέπει να καταθέσει το κόστος συμμετοχής που ανέρχεται στα 15€. Μόλις πληρώνει τη συμμετοχή του, θα καταχωρείται στην επίσης μόνιμα αναρτημένη λίστα των «Συμμετεχόντων αθλητών».

 

Παρακαλούμε πολύ δείτε τα παρακάτω χρήσιμα σημεία:

 

 1. Αρ. Λογ. Eurobank 0026-0140-10-0102085906.
 2. Ο IBAN για ηλεκτρονική αποστολή εμβασμάτων είναι ο GR3402601400000100102085906. Στην περίπτωση αυτή τα έξοδα επιβαρύνουν αποκλειστικά τον καταθέτη.
 3. Κατά την κατάθεση δηλώστε στον ταμία το ονοματεπώνυμό σας ως αιτιολογία στο λογαριασμό ώστε να μπορούμε κι εμείς να γνωρίζουμε από ποιον προέρχεται η κατάθεση.

 

 

 1. Σε περίπτωση που μας αποστείλετε τα χρήματα με ηλεκτρονικό έμβασμα (μέσω internet banking) συμπληρώστε το ονοματεπώνυμό σας στο αντίστοιχο πεδίο της ηλεκτρονικής φόρμας που αφορά την αιτιολογία του λογαριασμού του δικαιούχου του εμβάσματος (εάν δεν ξέρετε ποιο είναι αυτό, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από την τράπεζά σας).
 2. Για λόγους τάξης και σωστής διαχείρισης των συμμετοχών σας από τη διοργάνωση, παρακαλούμε η δήλωση της συμμετοχής να γίνεται με την εξής σειρά: Α) ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μέσω του www.spartakos-rodopis.gr και Β) η κατάθεση στην τράπεζα.
 3. Η 15η Νοεμβρίου ημέρα Πέμπτη, θα είναι η τελευταία ημερομηνία για να δηλώσετε και για να πληρώσετε τη συμμετοχή σας.
 4. Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό συμμετεχόντων στον αγώνα. Θα λάβουν μέρος όλοι όσοι έως τις 15 Νοεμβρίου δηλώσουν και τακτοποιήσουν οικονομικά τη συμμετοχή τους.
 5. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Ο χώρος διεξαγωγής του αγώνα (εκκίνηση / τερματισμός) ΔΕΝ βρίσκεται στο χωριό Νυμφαία το οποίο απέχει περίπου 17 χλμ από την Κομοτηνή. Βρίσκεται στο άλσος Νυμφαίας, 8 χλμ από το κέντρο ης πόλης. Ανεβαίνετε την πολύ γνωστή οδό Λεωφόρο Ηρώων, στο τέλος της στρίβετε αριστερά και μετά από περίπου 50 μέτρα και πάλι στρίβετε δεξιά για να διασχίσετε τον ανηφορικό ασφάλτινο δρόμο που περνά ανάμεσα από τα δύο μεγάλα και γνωστά στρατόπεδα της πόλης, με τις ονομασίες «Ηλιοπούλου» και «Παράσχου». Στη διασταύρωση που βρίσκεται στο τέλος των στρατοπέδων συνεχίζετε ευθεία και σε 3 χλμ χωρίς να στρίψετε πουθενά φτάνετε στην εκκίνηση του αγώνα.
 6. Η διοργάνωση εξετάζει το ενδεχόμενο χρήσης λεωφορείων για τη μεταφορά όσων αθλητών το επιθυμούν από το κέντρο της πόλης προς το χώρο του αγώνα και πίσω. Σε περίπτωση που θα γίνει χρήση λεωφορείων θα ενημερωθείτε εγκαίρως για τις λεπτομέρειες μέσω της ηλεκτρονικής μας σελίδας www.spartakos-rodopis.gr.

 

Η ηλεκτρονική μας σελίδα θα ενημερώνεται με οτιδήποτε μπορεί να σας ενδιαφέρει ή να σας φανεί χρήσιμο για την ημέρα του αγώνα. Επίσης, εδώ μπορείτε να βρείτε επιπλέον πληροφορίες για τον αγώνα μας, το σύλλογό μας, το πως θα φτάσετε στο κέντρο της Κομοτηνής καθώς και κάποια προτεινόμενα ξενοδοχεία μαζί με όλες τις απαραίτητες λεπτομέριες που χρειάζεστε. Τέλος, θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή και στα κινητά 693.60.90.480 (Λαμπρινός), 6974.849.749 (Στάθης) και 6932.40.70.73 (Λευτέρης) για ό,τι χρειαστείτε.

 

Ραντεβού λοιπόν στις 25 Νοεμβρίου στο Άλσος Νυμφαίας στην Κομοτηνή. Ως τότε καλές προπονήσεις και καλούς αγώνες σε όλους μας.

 

Το όμορφο ταξίδι στα Ελληνικά βουνά δεν τελειώνει ποτέ!!!

 

Tελευταία Νέα

Οχυρό Νυμφαίας

Το Οχυρό Νυμφαίας είναι ένα στρατιωτικό μουσείο το οποίο βρίσκεται 17 χιλιόμετρα βορείως της Κομοτηνής κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Το οχυρό κατασκευάστηκε το 1936-1940 και αποτελεί ένα από τα έργα οχύρωσης του Ιωάννη Μεταξά. Το οχυρό της Νυμφαίας είναι διάσημο σήμερα για την μάχη όπου έγινε στις 6-9 Απριλίου 1941 όταν ο Γερμανικός στρατός επιτέθηκε και τελικά κατέκτησε το οχυρό. Από το 2000 το Οχυρό Νυμφαίας λειτουργεί ως στρατιωτικό μουσείο.

Βορειοδυτικά του οχυρού κάθε χρόνο οργανώνονται οι ποντιακές πολιτιστικές εκδηλώσεις Παρχάρια.

 

πηγή ΒΙΚΙΠΑΙΔΙΑ

G Button3

white_info.png

7ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος

white_important.png

7ος Λαϊκό Μονοπάτι

Ημερολόγιο Άρθρων

« Φεβρουάριος 2020 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Copyright © Optimum Πληροφορική 2015 All rights reserved