Συνοπτική ενημέρωση αγώνα

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

 

Το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ» διοργανώνει τον 3ο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Οχυρού Νυμφαίας.  Πρόκειται για αγώνα ορεινού τρεξίματος που θα πραγματοποιηθεί στο άλσος Νυμφαίας στην Κομοτηνή, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012. Η συνολική του απόσταση είναι 25.478 μέτρα και η θετική υψομετρική διαφορά 1500 μέτρα. Η διαδρομή αποτελείται από 23.280 μέτρα μονοπατιού υπολογίσιμου βαθμού δυσκολίας, 2.102 μέτρα χωματόδρομο και 96 μέτρα άσφαλτο. Ο αγώνας πληρεί τις προϋποθέσεις δυσκολίας που απαιτούνται (παράγοντας 20), ώστε να αποτελεί επίσημο (αλλά όχι μοναδικό) κριτήριο συμμετοχής του αθλητή που θα τερματίσει έγκυρα, στον Olympus Marathon.

 

Η εκκίνηση θα δοθεί από το 1ο πάρκιγκ του άλσους στις 10:00 π.μ.. και το ίδιο σημείο θα είναι ο τερματισμός των αθλητών. Ως έγκυρο χρονικό όριο για να τερματίσει κάποιος ορίζονται οι πέντε (5) ώρες και 30 (τριάντα) λεπτά. Στο 16,22 χλμ της διαδρομής υπάρχει ένα επιπλέον χρονικό όριο – ‘κόφτης’ στις 3 ώρες και 45 λεπτά από την εκκίνηση. Μέχρι τότε οι αθλητές θα πρέπει να έχουν περάσει εκείνο το σημείο. Σε αντίθετη περίπτωση παραδίδουν τον αριθμό τους στα μέλη της διοργάνωσης που θα υπάρχουν εκεί και σταματούν την προσπάθειά τους.

 

 

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

 

Οι δρομείς θα φτάσουν μέσα από όμορφα μονοπάτια του άλσους στο Στρατιωτικό Φυλάκιο Νυμφαίας και θα τερματίσουν πάλι στο σημείο εκκίνησης. Η διαδρομή σχηματίζει τον αριθμό «8». Πρόκειται για μία ξεχωριστή εμπειρία την οποία θα ζήσουν όσοι θα συμμετάσχουν στο γεγονός. Το χρονικό όριο των 5:30 ωρών και η δυσκολία της διαδρομής απευθύνονται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες δρομείς, οι οποίοι συστήνεται να έχουν προηγούμενη εμπειρία από το άθλημα του ορεινού τρεξίματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για να τερματίσει κάποιος έγκαιρα τον αγώνα, θα πρέπει να έχει μέσο ρυθμό κίνησης κατ’ ελάχιστο 4,6 χλμ / ώρα. Κάτι τέτοιο προϋποθέτει κάποιο βαθμό δυσκολίας, εάν συνυπολογίσει κανείς την απόσταση, τη διάρκεια αλλά και τις δυσκολίες που έχει μια ορεινή διαδρομή όπως αυτή του 3ου Ορεινού Ημιμαραθώνιου Οχυρού Νυμφαίας.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΠΑΡΟΧΕΣ

 

Θα υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες αθλητών. Η κατηγορία M η οποία θα έχει τους άντρες αθλητές από 18 έως 49 ετών, η κατηγορία Μ50+ η οποία θα έχει τους άντρες αθλητές από 50 ετών και άνω και οι κατηγορίες W και W50+, οι αντίστοιχες δηλαδή των γυναικών. Οι αθλητές που θα τερματίσουν έγκυρα τον αγώνα θα πάρουν μετάλλιο, δίπλωμα και αναμνηστικό μπλουζάκι. Οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας θα πάρουν επιπλέον αναμνηστικό κύπελλο.

 

 

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

 

Θα υπάρχουν τέσσερις σταθμοί τροφοδοσίας (περίπου κάθε 4,6 – 6,2 χλμ) όπου θα δίνεται στους αθλητές νερό και ισοτονικά ποτά, αποξηραμένα φρούτα, παστέλια κλπ. Επίσης, ανάλογη τροφοδοσία θα υπάρχει και στο χώρο του τερματισμού. Η διοργάνωση με βάση την εμπειρία της από συμμετοχές σε παρόμοια γεγονότα, θεωρεί ότι η παραπάνω τροφοδοσία είναι επαρκής και θεωρούμε ότι δεν απαιτείται οι έμπειροι αθλητές να προνοήσουν επιπλέον για το θέμα αυτό. Ωστόσο η τροφοδοσία και ειδικά η υδροληψία του κάθε αθλητή είναι θέμα υποκειμενικό και καλό θα ήταν ο κάθε ένας να το διαχειριστεί σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες.

 

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ν. Ροδόπης θα καλύψει τον αγώνα. Θα υπάρχουν άνθρωποί της σε διάφορα σημεία της διαδρομής, ώστε να βοηθήσουν τους αθλητές σε ό,τι μπορεί να χρειαστούν. Επιπλέον, στο χώρο του αγώνα θα υπάρχει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ιατρός.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ δεν επιθυμεί να προβάλει μόνο την αθλητική διάσταση του αγώνα. Είναι ένα σωματείο ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και απευθύνεται σε όλους όσους είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν ό,τι αυτοί μπορούν στην προστασία και προαγωγή του χώρου που μας περιβάλλει. Μέσα από τις δραστηριότητές του λοιπόν, προσπαθεί να διορθώσει ό,τι μπορεί στο πληγωμένο περιβάλλον και να μάθει στους νεότερους πως να το σέβονται και να το διατηρούν καθαρό. Νοείται ότι απαιτούμε από του αθλητές που θα συμμετάσχουν στον 3ο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Οχυρού Νυμφαίας, μία υποδειγματική συμπεριφορά όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

 

 

 

 

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 στις 21:00 το βράδυ. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών δεν υπάρχει. Για να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό site του συλλόγου μας www.spartakos-rodopis.gr, ή επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 6974116300, 6932407073 και 6973817850.

 

 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 

 

Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα ορίζεται στα 15€ ανά αθλητή.

EUROBANK στον Αρ. Λογ. 0026-0140-10-0102085906 (IBAN GR3402601400000100102085906)

 

 

 

* Το παρόν αποτελεί μία επιγραμματική περιγραφή για όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τον 3ο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Οχυρού Νυμφαίας και δεν αντικαθιστά τους κανονισμούς του αγώνα, τους οποίους σας συστήνουμε να διαβάσετε.